Меню
Количка

IP Камери

IP камерите са устройства за видеонаблюдение с вграден уеб сървър, мрежов интерфейс и интернет връзка. Те се използват широко за създаване на системи за сигурност в частни домакинства, големи заводи, търговски центрове, складови площи, ресторанти, паркинги, магазини, салони за красота, фитнес центрове и други търговски обекти. Този тип видеокамери се делят на вътрешни и външни. Видеонаблюдението през интернет позволява да имате достъп до случващото се в обекта от почти всяка точка на света, където има интернет връзка. Съвременните алгоритми за компресиране правят онлайн гледането от IP камери за видеонаблюдение възможно дори при ниска интернет скорост.

Принципът на работа на IP камерите е прост: заснемане, компресиране на информация и нейното предаване. Отличителна черта е, че целият процес, до възпроизвеждането на видео, се извършва в цифров формат. Компресирането на данни се извършва с помощта на методи за компресиране на кадър по кадър или поточно видео. Има и модели, които предават информация, без да я компресират. Можете да закупите такива, както и да прочетете отзиви от други клиенти в онлайн магазина на Gedore.bg. Всички IP камери представени в онлайн магазина са на изгодни цени.

Основни характеристики:

За разлика от аналоговите камери, IP камерите предават вече обработено цифрово изображение, което им позволява да бъдат свързани директно към LAN мрежа и да се гледат дистанционно от всяко устройство. IP камерите се използват за изграждане на системи за видеонаблюдение с всякаква сложност и за всякакви задачи. IP камерите за видеонаблюдение заснемат висококачествено видео в даден режим: непрекъснато, по график, при поискване. Записът ще е достъпен от всяка точка на света, където имате връзка с интернет. Всяко устройство е подходящо за гледане: таблет, лаптоп, смартфон.

Чрез използването на цифров видео поток, потребителят може да подобри яснотата на картината, да увеличи броя на кадрите, предавани в секунда. Широкото въвеждане на компютърни мрежи, разпространението на мрежовите комуникации направиха IP камерите достъпни. В повечето случаи закупуването на такива устройства е по-изгодно от закупуването на аналогови и AHD модели. IP камерите реагират и на действия като опит за затваряне на обектива и др. Това повишава сигурността на наблюдавания обект. Други характеристики на устройствата за IP видеонаблюдение включват:

  • разпознаване на лица;
  • детекция на движение в обектива;
  • запис на реч с вграден микрофон;
  • проследяване на съмнително поведение на граждани;
  • разпознаване на регистрационен номер.

Комбинацията от функции и възможности прави IP камерите доста популярни и широко разпространени. И за да бъде успешен вашият избор на подходящ модел, обърнете внимание на дизайна на устройството, разделителната способност, качеството на изображението и условията на работа. Познаването на тези характеристики ще ви помогне да закупите правилния модел според вашите нужди.

Предимства на IP камерите за видеонаблюдение:

В сравнение с аналоговите, цифровите видео устройства имат много по-висока разделителна способност, включително мегапиксели. Също така те имат:

 Голямо разнообразие от настройки и функции;

 Не е необходимо преобразуване на данни, сигналът остава непроменен в цифров вид;

 Висока скорост на трансфер на данни;

 Висока резолюция;

 Предаването на видео потока може да се случи едновременно с аудио потока;

 Допустимостта на висока компресия на потока от данни;

 Възможност за дистанционно наблюдение;

 При наличие на IR осветление е възможно снимане през нощта;

 Записването на видео започва, когато се задейства сензор за движение;

 Мащабиране на изображения, включително онлайн;

 Снимане в трудни условия, включително силно осветление;

 Захранване през свързващия кабел, при условие че поддържа PoE технология;

Когато купувате IP камери, трябва да обърнете внимание на най-важните параметри като:

• размер на матрицата (1.2/8, 1/7 и т.н.;);

• обхват на IR осветяване;

• фокусно разстояние на обектива (от 1,9 mm до 22 mm);

• наличие/отсъствие на PoE;

• работна температура;

• наличието на микрофон - вграден, външен (ако решите да закупите IP камери за видеонаблюдение за запис на висококачествен звук);

• ниво на защита на кутията (от прах, замръзване, студ, топлина);

• наличие на Wi-Fi;

• зрителен ъгъл.

Къде да купите IP камера за видеонаблюдение?

В онлайн магазина на Gedore.bg има огромен избор от модели IP устройства за охранителни видео системи. Разполагаме с широка гама външни IP камери и камери за вътрешно видеонаблюдение. Винаги в наличност и по поръчка има готови комплекти IP видеонаблюдение. Предлагат се за закупуване IP камери за видеонаблюдение на складови цени, тъй като според техническите характеристики IP камерите се считат за най-добрите сред съвременните аналози на пазара на системи за видеонаблюдение. Има и специални оферти за клиенти при закупуване на едро.

При нас можете да закупите IP видеокамери за системи за наблюдение с всякакво предназначение. Има както евтини домашни опции, така и професионални решения. Висококачественото оборудване за видеонаблюдение ще ви помогне да осигурите безопасността на вашия личен живот и бизнес дейности. Ако имате въпроси относно техническите характеристики на модела IP камери, който ви интересува, обърнете се към специалист за помощ. Използвайте контактната форма на сайта и мениджър на сайта ще се свърже с вас за да ви консултира за да направите най-добрият за вас избор!


Охранителна Wi-Fi камера 6MP Охранителна Wi-FI камера Smart Sphere 6MP за наблюдение, PTZ, нощно виждане, разпознаване на хора с AI, H.265 видео компресия, IP66 водоустойчивa, 5X увеличение за наблюдение с автоматично следене на движението, цветно нощно виждане и двупосочна аудио връзка с управлен..
69.90 лв
без ДДС:69.90 лв
10 броя въртяща куполна Wifi Камера 5MP PTZ HDОСНОВНИ ФУНКЦИИ:Снабдена с двоен източник на светлина (бяла LED + инфрачервена светодиодна)Снабдена с функция за движение(motion detect)Снабдена с изпращане на известия при движениеСнабдена с двупосочен интерком (аудио), камерата е с вграден в нея микроф..
619.90 лв
без ДДС:619.90 лв
10 броя охранителна Wi-Fi камера 6MP Охранителна Wi-FI камера Smart Sphere 6MP за наблюдение, PTZ, нощно виждане, разпознаване на хора с AI, H.265 видео компресия, IP66 водоустойчивa, 5X увеличение за наблюдение с автоматично следене на движението, цветно нощно виждане и двупосочна аудио връзка с ..
619.90 лв
без ДДС:619.90 лв
2 броя въртяща куполна Wifi Камера 5MP PTZ HDОСНОВНИ ФУНКЦИИ:Снабдена с двоен източник на светлина (бяла LED + инфрачервена светодиодна)Снабдена с функция за движение(motion detect)Снабдена с изпращане на известия при движениеСнабдена с двупосочен интерком (аудио), камерата е с вграден в нея микрофо..
129.90 лв
без ДДС:129.90 лв
2 броя охранителна Wi-Fi камера 6MP Охранителна Wi-FI камера Smart Sphere 6MP за наблюдение, PTZ, нощно виждане, разпознаване на хора с AI, H.265 видео компресия, IP66 водоустойчивa, 5X увеличение за наблюдение с автоматично следене на движението, цветно нощно виждане и двупосочна аудио връзка с у..
129.90 лв
без ДДС:129.90 лв
3 броя въртяща куполна Wifi Камера 5MP PTZ HDОСНОВНИ ФУНКЦИИ:Снабдена с двоен източник на светлина (бяла LED + инфрачервена светодиодна)Снабдена с функция за движение(motion detect)Снабдена с изпращане на известия при движениеСнабдена с двупосочен интерком (аудио), камерата е с вграден в нея микрофо..
196.90 лв
без ДДС:196.90 лв
3 броя охранителна Wi-Fi камера 6MP Охранителна Wi-FI камера Smart Sphere 6MP за наблюдение, PTZ, нощно виждане, разпознаване на хора с AI, H.265 видео компресия, IP66 водоустойчивa, 5X увеличение за наблюдение с автоматично следене на движението, цветно нощно виждане и двупосочна аудио връзка с у..
196.90 лв
без ДДС:196.90 лв
5 броя въртяща куполна Wifi Камера 5MP PTZ HDОСНОВНИ ФУНКЦИИ:Снабдена с двоен източник на светлина (бяла LED + инфрачервена светодиодна)Снабдена с функция за движение(motion detect)Снабдена с изпращане на известия при движениеСнабдена с двупосочен интерком (аудио), камерата е с вграден в нея микрофо..
299.90 лв
без ДДС:299.90 лв
5 броя охранителна Wi-Fi камера 6MP Охранителна Wi-FI камера Smart Sphere 6MP за наблюдение, PTZ, нощно виждане, разпознаване на хора с AI, H.265 видео компресия, IP66 водоустойчивa, 5X увеличение за наблюдение с автоматично следене на движението, цветно нощно виждане и двупосочна аудио връзка с у..
299.90 лв
без ДДС:299.90 лв
Въртяща куполна Wifi Камера 5MP PTZ HDОСНОВНИ ФУНКЦИИ:Снабдена с двоен източник на светлина (бяла LED + инфрачервена светодиодна)Снабдена с функция за движение(motion detect)Снабдена с изпращане на известия при движениеСнабдена с двупосочен интерком (аудио), камерата е с вграден в нея микрофон и вис..
69.90 лв
без ДДС:69.90 лв
Показва 1 до 10 от 10 (1 страници)