Меню
Количка

Перфоратори

Gedore.bg предлага перфоратори от водещи марки, които се отличават с качествено изпълнение и надеждност. Моделите варират в зависимост от мощността, функционалността и размера на пробиване. Всички перфоратори са проектирани да бъдат ергономични и лесни за използване, за да осигурят комфорт на потребителя и да подобрят производителността на работата.

За какво служат перфораторите и как се използват?

Перфораторите са мощни инструменти, предназначени за пробиване на твърди повърхности като бетон, тухла и камък. Те са изключително полезни за строителни и ремонтни проекти, където е необходимо пробиване на отвори за инсталации, монтаж на закрепващи елементи или демонтаж на стари конструкции.

Те разполагат с различни режими на работа, които позволяват на потребителя да избере подходящия режим за съответната задача. Това може да бъде режим на пробиване, пробиване с удар или само ударен режим, което позволява на перфоратора да се адаптира към различни материали и изисквания.

Характеристики

Ето някои от ключовите характеристики и предимства на перфораторите:

  1. Мощност и ефективност: Перфораторите са оборудвани с мощни двигатели и ударни механизми, които генерират висока сила на удар, позволявайки бързо и ефективно пробиване на твърди материали. Те осигуряват голяма пробивна мощност, която ви позволява да извършвате работата по-бързо и по-лесно.
  2. Разнообразие от режими на работа: Перфораторите често разполагат с различни режими на работа, които включват пробиване, пробиване с удар и само ударен режим. Това ви позволява да приспособите инструмента към конкретната задача и материала, с който работите.
  3. Допълнителни функции и аксесоари: Някои модели перфоратори разполагат с допълнителни функции и аксесоари, които ги правят още по-универсални и удобни за работа. Това може да включва регулируема скорост, вградена LED осветление за подобрена видимост, система за прахоулавяне за по-чиста работна среда и други.
  4. Ергономичен дизайн: Перфораторите са проектирани със специално внимание към ергономичността. Те предлагат удобни дръжки и контроли, които осигуряват комфорт при работа и намаляват умората на потребителя.
  5. Варианти на захранване: Перфораторите могат да бъдат със захранване от електричество или батерии. Безжичните модели предлагат свобода на движение и по-голяма гъвкавост при работа на открито или на места без достъп до електрическа мрежа.

Често задавани въпроси:

Какъв е максималният диаметър на пробиване на перфораторите? Максималният диаметър на пробиване може да варира в зависимост от модела на перфоратора. Обикновено те предлагат възможност за пробиване на диаметри от 10 до 30 мм.

Каква е мощността на перфораторите? Мощността на перфораторите също може да варира в зависимост от модела. Обикновено те предлагат мощност между 500 и 1500 вата.

Какъв е теглото на перфораторите? Теглото на перфораторите също може да варира, но обикновено се движи в диапазона от 2 до 6 кг. Важно е да се избере перфоратор, който е удобен за работа и отговаря на вашите нужди.

Какъв е животът на батерията на безжичните перфоратори? Животът на батерията на безжичните перфоратори може да варира в зависимост от модела и интензивността на употреба. Обикновено батерията издържа между 30 и 60 минути при непрекъсната работа.

Как се избира правилният перфоратор за моя проект? За да изберете правилния перфоратор, трябва да вземете предвид типа задачи, които ще изпълнявате, материалите, които ще пробивате и интензивността на употреба. Поради това е важно да прочетете спецификациите на перфораторите и да се консултирате със специалист, ако имате въпроси или съмнения.

Колко мощен перфоратор ми трябва? Мощността на перфоратора зависи от конкретната задача и материала, който ще пробивате. За по-леки задачи и по-меки материали, като дърво или пластмаса, по-ниска мощност може да е достатъчна. За по-твърди материали, като бетон или камък, може да се изисква по-висока мощност.

Каква е разликата между перфоратор и обикновен бормашина? Главната разлика между перфоратора и обикновената бормашина е наличието на ударен механизъм в перфоратора. Този механизъм генерира високоенергийни удари, които помагат за пробиване на твърди материали. Обикновената бормашина няма този механизъм и е по-подходяща за по-леки задачи и меки материали.

Как да поддържам перфоратора в добро състояние? За да поддържате перфоратора в добро състояние, е важно да го почиствате след всяка употреба, особено ако сте работили с прашни или замърсяващи материали. Проверявайте регулярно нивото на смазване и извършвайте необходимата поддръжка според инструкциите на производителя.

Какъв е средният живот на перфораторите? Средният живот на перфораторите може да варира в зависимост от марката, модела и начина на употреба. При правилна употреба и поддръжка, перфораторите могат да издържат години. Все пак, при интензивна и професионална употреба, е възможно да бъде необходима замяна на износени части или самия инструмент след определен период от време.

Какъв е гаранционният срок за перфораторите? Гаранционният срок за перфораторите може да варира в зависимост от производителя и модела. Обикновено той се движи между 1 и 3 години. Винаги проверявайте гаранционните условия при закупуване на перфоратор и запазете документите, свързани с гаранцията.

Разгледайте немския перфоратор StahlMayer, който предлага мощнсот, качество и достъпност на едно място.

Независимо дали сте професионален строител или любителски майстор, перфораторите предлагани от gedore.bg ще ви помогнат да извършвате прецизни и ефективни пробивни работи. Разгледайте разнообразието от модели и изберете перфоратор, който отговаря на вашите нужди и предпочитания.

Електрически перфоратор 1050W JCB ХАРАКТЕРИСТИКИ: Захранващо напрежение: 230-240 V, 50Hz Мощност: 1050W Обороти на празен ход: 0-1150 1/мин Позиции на патрона: 4 режима Честота на ударите: 0-5100 bpm Сила на удара: 3.5 J Тип на патронника : SDS Plus Макс. Капацитет на пробиване:   &..
249.00 лв
без ДДС:249.00 лв
Електрически перфоратор 1500W SDS-plus JCBХАРАКТЕРИСТИКИ:Напрежение: 230-240 V Вид на патронника: SDS-plus Мощност: 1500 W Сила на удара: 6 J Честота на удара: 0-4230 уд./мин Обороти без натоварване: 0-920 об./мин Звукова сила: 99 db (A) Звуково налягане: 88 db (A) Стойност на вибрациите: 11..
290.00 лв
без ДДС:290.00 лв
Комплект от акумулаторен перфоратор, ъглошлайф 125 мм, гайковерт и винтоверт 36V с 3 броя батерии 8Ah в куфар и зарядно StahlMayer ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПЕРФОРАТОРА: Мощна ударна система с 2,0 J перфоратор с 3 режима за универсално приложение Намалена поддръжка чрез безчетков мотор и увеличено време ..
399.00 лв
без ДДС:399.00 лв
Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)