Меню
Количка

Поялници

Поялниците са електроинструменти, които се използват за запояване на компоненти и съединяване на метални, пластмасови и други елементи с помощта на топлина. Те са важни инструменти в електрониката, електрическите инсталации, моделарството, ръчната изработка и други подобни приложения.

На сайта Gedore.bg, може да откриете разнообразие от поялници, подходящи за различни видове работи и потребности. От тук можете да изберете подходящият модел, който отговаря на вашите изисквания.

Например, Поялникът за полипропилен (или както разговорно му казват - лепачка за тръби)  - Поялник за полипропилен 16 – 32 мм 1850W Mar-Pol е специално разработен за заваряване на тръби от полипропилен. Той е подходящ за професионална употреба и осигурява надеждно и качествено заваряване на тръбите.

Техническите параметри на поялника включват захранващо напрежение от 230V, което го прави съвместим със стандартната електрическа мрежа в дома или работното място. Регулирането на температурата в диапазон от 50 до 300°C позволява на потребителя да настрои оптималната топлина за заваряване на тръбите от полипропилен.

Поялникът има обхват на заварените тръби от 16 до 32 мм, което означава, че можете да го използвате за заваряване на тръби с различен диаметър в този диапазон. Това го прави подходящ за различни проекти и приложения.

Марката Mar-Pol е известна със своите качествени и надеждни инструменти. Поялникът за полипропилен 16-32 мм с мощност 1850W е разработен с високи стандарти на производство и отговаря на изискванията за професионална употреба. Той предлага ефективно заваряване на тръби от полипропилен и осигурява надеждност и дълготрайност при работа.

Ако планирате да извършвате заваряване на тръби от полипропилен с диаметър от 16 до 32 мм, поялникът за полипропилен 16-32 мм 1850W Mar-Pol е подходящият инструмент за вас. Той ще ви помогне да извършвате прецизно и качествено заваряване на тръбите и ще ви осигури надеждност и удобство при работата.

При избора на поялница е важно да вземете предвид няколко ключови фактора:

  1. Мощност: Мощността на поялницата е важен фактор, който влияе на нейната производителност. Различните модели могат да предлагат различни нива на мощност, което влияе на скоростта на загряване и запояване на материалите. Изборът на подходящата мощност зависи от вида и размера на работата, която планирате да извършите.
  2. Регулируема температура: Някои поялници предлагат възможност за регулиране на температурата. Това е полезна функция, която ви позволява да контролирате и настроите топлината според нуждите на конкретната задача. Регулируемата температура е особено полезна при работа с различни материали и компоненти, които изискват различни температурни условия за запояване.
  3. Дизайн и комфорт: Удобството на работа също е важен аспект при избора на поялница. Дизайнът на инструмента трябва да осигурява комфортен захват и лесно управление. Ергономичният дизайн може да намали умората при продължителна употреба и да увеличи прецизността на работата.
  4. Допълнителни функции и аксесоари: Някои поялници могат да предлагат допълнителни функции като автоматично изключване след известен период на неактивност, LED осветление за по-добра видимост, сменяеми върхове и други. Тези допълнителни функции могат да увеличат удобството и улеснят работата ви.

При избора на поялница е важно да внимавате да изберете качествен продукт от утвърдена марка, като гледате рецензии и препоръки от други потребители. Gedore.bg предлага голямо разнообразие от поялници от различни производители, което ви дава възможност да сравнявате моделите и да изберете най-подходящият за вас.

По-долу са представени някои често задавани въпроси относно поялниците:

Каква е разликата между поялник и запояваща станция?

Поялникът е единичен инструмент, който предлага само основните функции за нагряване и запояване. Запояващата станция включва основния поялник, но има допълнителни функции като регулируема температура, подложка за поставяне на поялника и други.

Каква е подходящата мощност на поялника за моите нужди?

Мощността на поялника зависи от видовете проекти и материали, с които ще работите. За по-фини и деликатни работи, поялници с по-ниска мощност са предпочитани, докато по-големите и по-трудни проекти изискват поялници с по-голяма мощност.

Колко време отнема на поялника да се загрее?

Времето, необходимо на поялника да се загрее, зависи от неговата мощност и характеристики. По-мощните поялници могат да се загреят по-бързо. Обикновено, в повечето случаи, поялниците се загряват за няколко минути.

Мога ли да регулирам температурата на поялника?

Някои поялници предлагат възможност за регулиране на температурата, докато други имат фиксирана температура. Регулируемата температура е полезна, особено ако работите с различни материали, които изискват различни температурни условия за запояване.

Как да поддържам и почиствам поялника?

Редовната поддръжка и почистване на поялника са важни за неговата дълготрайност и ефективност. Препоръчително е да почиствате върха на поялника с твърда гъба или кърпа, преди да го използвате. Освен това, почистването на върха след употреба също е препоръчително.

Поялниците са полезни и универсални инструменти, които могат да бъдат използвани в различни проекти и приложения. Независимо дали сте професионалист или хобиист, наличието на качествена поялница ще ви помогне да извършите прецизна и надеждна работа при запояване на компоненти и съединяване елементи.

При поръчка от Gedore.bg, доставката на продуктите се извършва от Еконт, който е един от водещите куриерски услуги в България. Gedore.bg се грижи да осигури сигурна и надеждна доставка на поръчките до клиентите си.


Няма добавени продукти в тази категория.