Меню
Количка

Лед лампи

Един от най-икономичните варианти за осветление са LED лампите. LED лампата е източник на висококачествена дифузна светлина, която е приятна за окото и същевременно максимално близка до естествената дневна светлина. LED лампите могат да осветяват както жилищни, така и офис помещения и дори огромни индустриални зони. Подходящи са за жилищни помещения, гаражи, ателиета и външни беседки. Срокът им на експлоатация е до 50 000 часа (за обикновените - само 1000 часа). Яркостта на осветлението директно зависи от количеството светлина, излъчвано от диода. Тази стойност се измерва в лумени.

Принцип на действие

Принципът на действие на LED лампите се основава на преобразуването на електрически ток в светлина чрез чип, към който са свързани два полупроводника. Полученият електрически ток се предава на вградения кристал, от който идва лъчът. Кристалът се поставя в прозрачна или цветна пластмасова леща, която е едновременно щит и дифузьор. Получава се насочен лъч светлина. Онлайн магазинът Gedore.bg ви предлага богат избор за закупуване на LED лампи за вашия дом - функционални източници на светлина, които постепенно с годините замениха крушките с нажежаема жичка и флуоресцентни модели от пазара.

Основни предимства:

 • Светлина без трептене - По време на работа всички енергоспестяващи аналози мигат. Човек не забелязва това, но очите му се уморяват от този блясък. Докато LED лампите дават стабилен светлинен поток, безопасен за зрението. Такива лампи не мигат, така че могат да бъдат инсталирани за щателна работа върху малки детайли, производство и офис работа. Те излъчват светлина, която е лишена от ултравиолетов спектър, възможно най-близо до естествената такава. Колкото по-малко светлина трепти и колкото по-равномерно се разпределя светлинният поток, толкова по-добре се отразява в зрението и нервната система на човек. Цветовете на такива лампи се възприемат по-малко изкривено от тези на флуоресцентните модели.
 • Рентабилност - Едно от предимствата на LED лампите е ниската консумация на енергия. Подобен модел с мощност 10 W може да свети толкова ярко, колкото 100 W нажежаем елемент.
 • Мощност - LED лампите дават пълна мощност веднага след включване на мрежата, без да изискват време за загряване.
 • Дълъг експлоатационен живот - LED лампите могат да работят до 50 хиляди часа, без да избледняват с течение на времето. Цените на този тип осветителни тела са по-високи от обикновените, но като се има предвид, че те могат да издържат много дълго време, а сметките за електричество ще бъдат много по-ниски, покупката им е изгодна.
 • Безопасна употреба - По време на работа LED лампите не се нагряват над 60 C, така че могат да се използват в таванни лампи, изработени от всякакъв материал, без притеснение от предизвикване на пожар. Пластмасовата колба на LED лампата не се нагрява по време на работа, следователно, ако случайно я докоснете с ръка, е невъзможно да се изгорите. Обикновено те се произвеждат с издръжливост при голямо нагряване.
 • Разнообразие от видове - Богатата гама на този тип осветителни тела ще ви позволи да изберете LED лампи за вашия дом, офис или всяка друга стая, които ще паснат на всеки интериор и ще ви осигурят качествено осветление.
 • Модерни и устойчиви на изгаряне – LED лампите са една от най-обещаващите тенденции в нашето съвремие. В резултат на своето качество, такива устройства са доста безопасни за използване, имат добра светлинна мощност и са екологични. Те не съдържат токсични вещества, така че изхвърлянето им не замърсява природата. Този вид лампи са наистина устойчиви при използване - те рядко изгарят и напълно работят през целия си експлоатационен живот.
 • Икономични - Дизайнерите на тези лампи се стремят да използват енергията възможно най-ефективно. Светодиодите не изискват високо напрежение и осигуряват добро ниво на осветеност с ниска консумация на енергия. Използвайки LED лампи, можете да намалите разходите за осветление няколко пъти. По този начин LED лампите са най-икономичните, което е много важно, ако в стаята има голям брой осветителни тела, а цената на киловат е доста висока.

LED лампите имат своя собствена класификация:

1. По обхват:

 • За общо осветление на жилищни и офис интериори;
 • За външно осветление на сгради;
 • За осветяване на пътища, прелези, паркинги и др. (имат антивандална защита);
 • Индустриални, за осветление на големи производствени площи.

2. Според вида на конструкцията и свойствата на светлинния поток:

 • За общо предназначение (за общо осветление на търговски интериори, изложбени зали);
 • Линейни (продълговати с въртяща се основа за осветление на офис помещения и жилищни сгради).

Какви видове ще намерите онлайн в Gedore.bg?

В този раздел на интерактивния каталог на магазин Gedore.bg можете да намерите голямо разнообразие от LED лампи в различни комплекти и видове според вашите нужди на достъпни цени. Онлайн магазинът редовно провежда промоции и разпродажби, така че можете да купувате евтини качествени продукти. За да бъдете улеснени при избора, към всяка продуктова карта има подробно описание на техническите характеристики и снимки на устройствата. След като прегледате наличната гама, можете да избирате от опции за дома с ниска мощност, както и сериозни осветителни тела за индустрията. Свържете се с нас и ние ще ви помогнем с избора, независимо от вашите цели и бюджет! Предлагаме ви само най-висококачествените продукти.


10 броя двойна соларна лампа Double 1200W със стойка и дистанционноДвойна соларна лампа Double 2022 -  1200W е изцяло автономна и водоустойчива соларна лампа! През светлата част на деня батерията се зарежда, като веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на с..
299.80 лв
без ДДС:299.80 лв
10 броя соларна LED лампа 750W със стойка и дистанционноПрез светлата част на деня батерията се зарежда, като веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на сензорна клетка за външна осветеност, които са в соларния панел. Соларната улична лампа е интелигентна систем..
269.90 лв
без ДДС:269.90 лв
2 броя двойна соларна лампа Double 1200W със стойка и дистанционноДвойна соларна лампа Double 2022 -  1200W е изцяло автономна и водоустойчива соларна лампа! През светлата част на деня батерията се зарежда, като веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на се..
64.90 лв
без ДДС:64.90 лв
2 броя соларна LED лампа 750W със стойка и дистанционноПрез светлата част на деня батерията се зарежда, като веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на сензорна клетка за външна осветеност, които са в соларния панел. Соларната улична лампа е интелигентна система..
64.90 лв
без ДДС:64.90 лв
2 броя соларна LED лампа COBRA 1200WИнтегрирано соларно осветление с LED панел и вграден високоефективен поликристален соларен панел и литиево-йонна акумулаторна батерия. Лампата е влагозащитена и подходяща за външен монтаж като осветление за пътищата, паркове, градини, вили, външен паркинг, както и..
139.90 лв
без ДДС:139.90 лв
2 броя соларна LED лампа COBRA 1600WОсигурете си ярко осветяване и зелена енергия за Вашия дом с висококачествена соларна лампа подходяща за улично или дворно осветление. Този модел лампи е със сертификат за високо качество директно от производителя. Те са напълно автономни, което означава, че се за..
159.90 лв
без ДДС:159.90 лв
2 броя соларна LED лампа COBRA 800WУлична Соларна лампа Cobra от ново поколение! Системата е изцяло автономна, през светлата част на деня се зарежда батерията, а веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на сензорите за светлина, които са в соларния панел. Соларна..
109.90 лв
без ДДС:109.90 лв
Комплект от 2 броя соларна улична лампа с дистанционно 600WСистемата е изцяло автономна, през светлата част на деня се зарежда батерията, а веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на сензорите които са в соларния панел. Соларната улична лампа е интелигентна сист..
84.90 лв
без ДДС:84.90 лв
3 броя двойна соларна лампа Double 1200W със стойка и дистанционноДвойна соларна лампа Double 2022 -  1200W е изцяло автономна и водоустойчива соларна лампа! През светлата част на деня батерията се зарежда, като веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на се..
89.90 лв
без ДДС:89.90 лв
3 броя соларна LED лампа 750W със стойка и дистанционноПрез светлата част на деня батерията се зарежда, като веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на сензорна клетка за външна осветеност, които са в соларния панел. Соларната улична лампа е интелигентна система..
84.90 лв
без ДДС:84.90 лв
3 броя соларна LED лампа COBRA 1200WИнтегрирано соларно осветление с LED панел и вграден високоефективен поликристален соларен панел и литиево-йонна акумулаторна батерия. Лампата е влагозащитена и подходяща за външен монтаж като осветление за пътищата, паркове, градини, вили, външен паркинг, както и..
199.90 лв
без ДДС:199.90 лв
3 броя соларна LED лампа COBRA 1600WОсигурете си ярко осветяване и зелена енергия за Вашия дом с висококачествена соларна лампа подходяща за улично или дворно осветление. Този модел лампи е със сертификат за високо качество директно от производителя. Те са напълно автономни, което означава, че се за..
234.90 лв
без ДДС:234.90 лв
3 броя соларна LED лампа COBRA 800WУлична Соларна лампа Cobra от ново поколение! Системата е изцяло автономна, през светлата част на деня се зарежда батерията, а веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на сензорите за светлина, които са в соларния панел. Соларна..
169.90 лв
без ДДС:169.90 лв
3 БРОЯ СОЛАРНА УЛИЧНА ЛАМПА С ДИСТАНЦИОННО 600WСистемата е изцяло автономна, през светлата част на деня се зарежда батерията, а веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на сензорите които са в соларния панел. Соларната улична лампа е интелигентна система за външн..
114.90 лв
без ДДС:114.90 лв
5 броя двойна соларна лампа Double 1200W със стойка и дистанционноДвойна соларна лампа Double 2022 -  1200W е изцяло автономна и водоустойчива соларна лампа! През светлата част на деня батерията се зарежда, като веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на се..
134.90 лв
без ДДС:134.90 лв
5 броя соларна LED лампа 750W със стойка и дистанционноПрез светлата част на деня батерията се зарежда, като веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на сензорна клетка за външна осветеност, които са в соларния панел. Соларната улична лампа е интелигентна система..
119.00 лв
без ДДС:119.00 лв
5 броя соларна улична лампа с дистанционно 600WСистемата е изцяло автономна, през светлата част на деня се зарежда батерията, а веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на сензорите които са в соларния панел. Соларната улична лампа е интелигентна система за външн..
139.90 лв
без ДДС:139.90 лв
Двойна соларна лампа Double 1200W със стойка и дистанционноДвойна соларна лампа Double 2022 -  1200W е изцяло автономна и водоустойчива соларна лампа! През светлата част на деня батерията се зарежда, като веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на сензорна ..
34.90 лв
без ДДС:34.90 лв
Работна LED лампа за под капака на автомобила 10 - 182 см - с куки и магнит Mar-PolПрофесионална LED лампа за работилница от добре познат и уважаван производител на европейския пазар Mar-Pol е перфектното допълнение към асортимента от инструменти за всеки автосервиз и за автомобилните ентусиаст..
145.00 лв
без ДДС:145.00 лв
Соларна LED лампа 750W със стойка и дистанционноПрез светлата част на деня батерията се зарежда, като веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на сензорна клетка за външна осветеност, които са в соларния панел. Соларната улична лампа е интелигентна система за вън..
44.90 лв
без ДДС:44.90 лв
Соларна LED лампа COBRA 1200WИнтегрирано соларно осветление с LED панел и вграден високоефективен поликристален соларен панел и литиево-йонна акумулаторна батерия. Лампата е влагозащитена и подходяща за външен монтаж като осветление за пътищата, паркове, градини, вили, външен паркинг, както и навсяк..
84.90 лв
без ДДС:84.90 лв
Соларна LED лампа COBRA 1600WОсигурете си ярко осветяване и зелена енергия за Вашия дом с висококачествена соларна лампа подходяща за улично или дворно осветление. Този модел лампи е със сертификат за високо качество директно от производителя. Те са напълно автономни, което означава, че се захранват..
99.90 лв
без ДДС:99.90 лв
Соларна LED лампа COBRA 800WУлична Соларна лампа Cobra от ново поколение! Системата е изцяло автономна, през светлата част на деня се зарежда батерията, а веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на сензорите за светлина, които са в соларния панел. Соларната улич..
69.90 лв
без ДДС:69.90 лв
Соларна лампа COBRA LYLU 1200WИнтегрирано соларно осветление с LED панел и вграден високоефективен поликристален соларен панел с акумулаторна батерия. Лампата е влагозащитена и подходяща за външен монтаж като осветление за пътищата, паркове, градини, вили, паркинги, както и навсякъде където липсва е..
69.90 лв
без ДДС:69.90 лв
Соларна лампа COBRA LYLU 1500WИнтегрирано соларно осветление с LED панел и вграден високоефективен поликристален соларен панел с акумулаторна батерия. Лампата е влагозащитена и подходяща за външен монтаж като осветление за пътищата, паркове, градини, вили, паркинги, както и навсякъде където липсва е..
89.90 лв
без ДДС:89.90 лв
Соларна лампа COBRA LYLU 1800WИнтегрирано соларно осветление с LED панел и вграден високоефективен поликристален соларен панел с акумулаторна батерия. Лампата е влагозащитена и подходяща за външен монтаж като осветление за пътищата, паркове, градини, вили, паркинги, както и навсякъде където липсва е..
99.90 лв
без ДДС:99.90 лв
СОЛАРНА УЛИЧНА ЛАМПА С ДИСТАНЦИОННО 600WСистемата е изцяло автономна, през светлата част на деня се зарежда батерията, а веднага след като се стъмни осветлението се включва автоматично, благодарение на сензорите които са в соларния панел. Соларната улична лампа е интелигентна система за външно освет..
64.90 лв
без ДДС:64.90 лв
Показва 1 до 27 от 27 (1 страници)