Меню
Количка

Лед прожектори

С развитието на инфраструктурата се появяват голям брой нови осветителни устройства, които са предназначени за конкретна област на приложение. Все по-често се използват LED прожекторите, които в близките години станаха много по-популярни. При тях излъчваният във всички посоки светлинен поток се концентрира в насочен сноп светлина, с помощта на специална оптична система. В резултат на това се постига висока концентрация на светлинния поток и става възможно осветяването на отдалечени обекти. LED прожекторите са устойчиви на природни явления, влияния на околната среда и работят при различни температури, независимо от условията.

Днес LED прожекторите се използват основно за осветление на:

 • Паркинги, стадиони, площади и други открити външни площи;
 • Складове, работилници, улици и дворове;
 • Стримери, билбордове;
 • Обекти с повишена опасност - мостове, подлези, тунели;
 • Басейни, фонтани, различни езера;
 • А също и като елементи за декоративно осветление на сгради, паметници и т.н.;
 • Видовете LED прожектори са разделени на:
 • Матрични - при тях светодиодната матрица служи като източник на светлинен поток. Матричният прожектор е чудесен за осветяване на вътрешни дворове, улици и др.
 • С лещи - оборудвани са с формиращи лещи и предназначени за архитектурно осветление, осигуряващи проливен или тесен лъч (насочен) тип осветление.
 • С RGB осветление - мощни прожектори, осигуряващи до 256 нюанса на светлинния поток, се използват широко за осветяване на фонтани, басейни, търговски и развлекателни центрове, често оборудвани с DMX система за управление.

Гамата от LED прожектори е много широка и непрекъснато се разширява с годините. Основният параметър за избор е мощността и светлинния поток. На закрито, като правило, се използва мощност от 10 вата до 50 вата. Мощни LED прожектори ip65 от 100 вата и повече вече са подходящи за улично осветление или големи и високи помещения.

Приложения на LED прожекторите:

LED прожекторите са идеалното решение, когато е необходимо да се осветят пътеките на личен парцел, частна къща или лятна вила. В този случай се избират устройства с нюанси на бяла светлина, за да не се изкривява светлинното възприятие. Напротив, при проектирането на градина или паркова зона по-често се избират цветни източници, които ще помогнат да се подчертаят най-изразителните детайли. При осветяване на цялата сграда се предпочитат прожектори с тесен сноп светлина, които ще подчертаят само необходимите архитектурни елементи. И разбира се, човек не може да не си припомни ярките шоута и празници, където зенитните прожектори са шампиони по отношение на ефектите. Техните тънки ярки лъчи разрязват нощното небе, светлината от което се вижда на разстояние до 30 километра.

Всъщност има много повече видове LED прожектори, така че след като прочетете уебсайта на онлайн магазин Gedore.bg, можете да закупите тези опции, които най-добре отговарят на вашите нужди. Основното, на което трябва да обърнете внимание, преди да поръчате продукт, е неговата мощност, тя е определящ момент за качеството на осветлението. Маломощните модели са подходящи за осветление на малки пространства и съоръжения, включително малки паркинги, дворове, спортни и детски площадки. По-високата мощност е предназначена за осветяване на големи площи, докато устройството може да бъде поставено на достатъчно висока височина. Мощни прожектори се избират за осветяване на промишлени зони, производствени площи и хангари.

Предимства на LED прожекторите:

Тези осветителни устройства наистина имат много положителни характеристики и безспорни предимства като:

 • Рекордно ниска консумация на енергия – Прожекторите със светодиоди са лидери по най-ниска консумация на енергия. При тях разходите за електроенергия са 10 пъти по-икономични от лампите с нажежаема жичка и 3 пъти по-малко отколкото при осветление с енергоспестяващи крушки.
 • Устойчивост на вибрации и удари - За разлика от използваните преди години лампи, LED прожекторите са доста по-устойчиви на удари и вибрации.
 • Устойчивост на температурни промени и валежи - LED прожекторите имат способност за работа при всякакви метеорологични условия, независимо от подлагането на твърде голяма топлина или замръзване. Те имат издръжлив метален корпус с антикорозионно покритие - което е важно за уличните прожектори със светодиоди, които се влияят от валежите. Във водоустойчивият си вариант могат да работят дори под вода, като например LED прожекторите които се използват за осветяване на фонтани и басейни.
 • Дълъг експлоатационен живот - Висококачественият прожектор с LED оптика може да свети 70 000 часа без изключване, т.е. неговият непрекъснат живот може да достигне 8 години.

Доста LED прожектори се използват за осветяване на складове, паркинги, селски къщи и парцели. Когато купувате LED прожектор за осветяване на малка площ, е удобно да го изберете със сензор за движение, който включва светлината само когато се приближават превозни средства, хора и големи животни. След като изтече зададеното време, той ще се изключи. Този режим на работа на осветителното устройство не само ще спести електроенергия, но и ще увеличи експлоатационния му живот. Каталогът на официалния онлайн магазин на Gedore.bg представя ярки и висококачествени LED прожектори с мощни и надеждни диоди за различни нужди. Можете да закупите LED прожектори, които са изключително икономични, лесни за инсталиране и поддръжка, а производителите предлагат гаранция от 24 месеца. Гамата включва всички видове и мощности на най-достъпни цени!


LED прожектор с отделен панел и дистанционно управление 100W Изключително мощна соларна лампа тип прожектор с ярка LED светлина. Захранва се от слънчева и дневна светлина посредством фотоволтаичен панел. Той преобразува светлинната енергия в електрическа, зареждайки акумулаторна. Щом се стъмни, све..
74.90 лв
без ДДС:74.90 лв
LED прожектор с отделен панел и дистанционно управление 200W Изключително мощна соларна лампа тип прожектор с ярка LED светлина. Захранва се от слънчева и дневна светлина посредством фотоволтаичен панел. Той преобразува светлинната енергия в електрическа, зареждайки акумулаторна. Щом се стъмни, све..
89.00 лв
без ДДС:89.00 лв
LED прожектор с отделен панел и дистанционно управление 400W Изключително мощна соларна лампа тип прожектор с ярка LED светлина. Захранва се от слънчева и дневна светлина посредством фотоволтаичен панел. Той преобразува светлинната енергия в електрическа, зареждайки акумулаторна. Щом се стъмни, све..
99.90 лв
без ДДС:99.90 лв
LED прожектор с отделен панел и дистанционно управление 600W Изключително мощна соларна лампа тип прожектор с ярка LED светлина. Захранва се от слънчева и дневна светлина посредством фотоволтаичен панел. Той преобразува светлинната енергия в електрическа, зареждайки акумулаторна. Щом се стъмни, све..
114.90 лв
без ДДС:114.90 лв
Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)